Jagar en ny luftrenare med luftfuktare?

Jag gissar på att det inte bara är vi som har 30-50 cm snö utanför huset idag. Det är helt galet som det är just nu och jag tror inte jag har sett så mycket snö här någon gång så länge vi har bott här. Det snöar exakt varje dag nu och det är inte så att det snöar någon timme, utan det snöar kring 15-20 timmar per dygn. Visst det kanske inte öser ner hela tiden, men snöflingorna kommer hela tiden.

Just nu jagar jag en ny luftrenare då den vi hade har gått i sönder av någon okänd anledning. Jag har skrivit om luftrenare i ett tidigare inlägg och sedan vi införskaffade luftrenare så har vi hela familjen mått mycket bättre. Men nu har den tyvärr gått i sönder och även om den var relativt billig, så har den ändå fungerar väldigt bra.

Denna gången är jag dock redo på att investera i något bättre och helst hade jag velat komma över en som också fungerar som luftfuktare. Just nu har vi kring 25% luftfuktighet i hemmet och det märks direkt för huden, men också ögon blir irriterade på grund av den låga luftfuktigheten.

Kombineras luftrenare och luftfuktare från Philips

Jag vet att Philips har luftrenare som också fungerar som luftfuktare, frågan är ju om detta egentligen fungerar bra ihop eller om det är värt att köpa två stycken apparater. Luftrenaren jag pratar om är Philips Air Combi, men jag är tvivelaktig kring hur bra den egentligen är då jag inte har hittat något bäst i test eller ett vanligt test på produkten.

Jag vet däremot att vissa kundrecensioner sågar modellen och det går även att se på de kundrecensioner som finns på Philips egna hemsida.

Det kan faktiskt vara en bättre idé att investera i en renodlad luftrenare från Coway i stället eller en från Electrolux. Jag vet att deras luftrenare är top notch och är typ de bästa på marknaden. De kostar däremot en hel del pengar, men efter ha haft luftrenare nu i två år så kan jag berätta att jag aldrig igen kommer leva utan en i hemmet.

Nu har vi inte haft en luftrenare under nästan tre veckor och det märks av faktiskt. Jag vet inte om jag inbillar mig eller inte, men det känns som att luften är betydligt mer laddat med partiklar som inte ska vara där. Nu kan jag så klart inte bevisa att det är så, men det känns som vissa problem börjar återkomma som klåda på benen nu när vi inte har någon fungerade luftrenare.

Jag har varit inne och läst på Inspekto.se och läst deras test av luftrenare, där listar de Coway 1008CH som bäst i test vinnare. Det är också den modell som jag har läst mest om när jag har tittat på Familjeforum eller liknande hemsidor.

Det är också den modell som Astma & Allergiförbundet rekommenderar på deras hemsida. Nu listar ju Allergiförbunden fler modeller än just den, men det är den luftrenare jag har läst mest positivt om. Är det den bästa luftrenaren på marknaden är så klart svårt att veta till 100%. Astma & Allergiförbundet lista över godkända luftrenare.

Jag känner mig ganska säker på att Coway 1008CH är den rätta luftrenaren och det av flera anledningar. Framförallt är det för alla bra kundrecensioner som modellen har fått, men också för att den har fått bäst i test hos flera testsidor.

Philips AC3259 är en annan modell jag också har sneglat lite på då den har fått så bra kundrecensioner. Den luftrenaren kostar däremot närmare 6 000 kronor och för det priset så köper jag nästan hellre två stycken Coway luftrenare.

Jag tror inte Philips presterar så mycket bättre än Coway, i alla fall inte dubbel så bra. Det bästa med Philips-modellen är väl att den klarar en större yta än Coway och ska klara över 90 kvm, vilket är lite mer än Coway. Coway luftrenare klarar dock över 70 kvm och det fungerar bra för oss troligtvis. Den förra vi hade klarade av vårt hem utan några problem.

Om du vill läsa mer om Philips värstingmodell så finns det lite att läsa på: https://www.philips.se/shop/hushallsprodukter/luftrenare-och-luftfuktare/series-3000i-var-baesta-luftrenare/p/AC3259_10