Sista striden emot IS högkvarter?

mosul-krigetSitter och läser hur nära det faktiskt är nu innan de ”allierade” trupperna har intagit IS sista stora stad. Många verkar ju tro att om Mosul faller så kommer IS upphöra på något konstigt sätt men så kan det omöjligt vara om vi tittar tillbaka i historien.

Det är möjligt att IS kommer byta skepnad i form av andra mindre terrornätverk men att det på något magiskt sätt kommer upphöra är bara naivt att tro. IS är ju i alla fall på god väg att upphöra nu när terrorgruppen inte får in mer pengar men risken är att IS går lite underground och utför attacker här i Europa eller något. Men att IS kommer att vara ett avslutat kapitel i historieböckerna har jag väldigt svårt att tro.

Många som har flytt sina hemländer verkar ju nu vara sugna på att åka tillbaka för att bygga upp sina hem / städer igen men det känns grundproblemet kvarstår d.v.s. olika folkgrupper inte kan leva tillsammans och därför uppstår dessa problem.

Islam har ju flera avgreningar i historien och på något sätt måste ju dessa personer kunna leva tillsammans utan att känna behovet av att mörda oliktänkande människor eller någon som tycker olika. Även kristna ska inte behöva fly för sina liv i dessa länder och tyvärr tycker jag att många gånger så skjuts dessa problem under mattan i Sverige. Förföljelsen finns även här i Sverige.

Men ska där finnas en möjlighet till att det ska kunna bli bättre i länderna i Mellanöstern så krävs det att respekten till andra religioner blir betydligt högre. Man kan helt enkelt inte mörda någon annan för de har en annan religion eller bara har en liten annorlunda syn på samma religion.

Jag hoppas innerligt i mitt hjärta att det någon gång blir någon form av fred i dessa länder.